GladTjej

0 GladTjej

1857 visningar

En liten sak jag undrar om jag är ensam om ? vecka 16

Hej på er allihoppppa

Här kommer en fråga som jag filurrrrat på et tag och undrar om jag är ensam om...

Det är angående SEX!!

Sedan vi fick reda på att vi skulle ha barn ( första barnsmamma) så har sexlivet verkligen kommit i skymmmmm undan, inte med mening. Utan det har varit så mycket och tänka på och i vilket fall min lust har trappats ner otroligt.

Jag har haft väldigt ont från och till under dessa nu snart 17 veckor och även haft små blödningar vid ett par tillfället (inte pga sex) är väldigt orolig av mig och hispar up mig mer än nödvändigt.

Det handlar inte om att jag inte vill ha sex, utan jag vågar helt enkelt inte ha de.. Är sååå rädd att något skall gå fel eller att jag får massa blödningar mm. LÅter kanske helt GALEN, men det är så jag tycker och känner. Givetvis tär detta på mig enormt då jag fårstår min sambos situation plus att jag själv gärna vill ha de...

Min undran är då ifall jag är ensam om att tycka, känna och ha det såhär?

om vi skulle ha LUGNT sex, finns det chans att något allvarligt kan ske då.. Mer än att man kan få lite samandragningar efter och att små blodkärl kan brista som gör att man blöder ytterst lite... ?

Tacksam för svar och önskar er alla en toppen helg

 

 

8 Svar (äldsta svaret först)
 • Hejsan.

  Du behöver absolut inte oroa dig för att det ska hända något med barnet. Den ligger så pass skyddad därinne. Men jag vet hur du känner det. I min förra graviditet kunde jag ha sex varje dag, lusten tog liksom inte slut. Men i denna är lusten totalt totalt borta. Så hur än min man känner sig så har jag absolut inte lust.

  Så det du beskriver är helt naturligt och du är INTE ensam:).

  Sex kan man ha när man är sugen, men bäsen klarar det galant.  Du kommer att känna vilken ställning som passar dig bäst .

  Lycka till!!!

 • 2

  Ljuvliig

  3 Ljuvliig

  Precis som Pandamamman skriver så finns det inte en risk med att barnet tar skada, först har du livmodertappen som skyddas med slemproppen och sen har du fosterhinnorna som inte brister i första taget (det spelar ingen roll hur galet sex man har, dom håller) sen kommer massa fostervatten som skyddar.

   

  Småblödningar är väldigt vanligt när man är gravid och så länge läkaren/bm sagt något om att inte ha sex så är det bara att köra på. Man behöver kanske inte hänga i taklampan och leka akrobat.

  Sen är ju det här med lusten jätte viktigt!

  Min är som bortblåst efter v 30, dels för att man inte känner sig spec snygg med bauta mage och sen är det helt enkelt inte bekvämt men ibland får man släppa loss och då på min vilkor. Kroppskontrollen kan ju lixom försvinna (magen är i uppror så här så slutet :p )

  Passa på att nuppa nu innan du blir för tung!

 • 3

  Babalo

  5 Babalo

  Det är ingen fara för bebisen som de andra också skriver. Så om du har sexlusten i behåll så är det bara att köra på ;) Ta det lugnt och försiktigt om du känner dig tryggare med det.
  Om du inte har lust eller vill i alla fall så kan du ju tillfredsställa din sambo på andra sätt än just genom vaginalt sex...

 • 4

  Kid

  0 Kid

  Jag har oxå kännt mig väldigt orolig från och till och det tar verkligen bort allt det mysiga med sex. I vissa ställningar får jag ont och i vissa är magen ivägen, men skedställning och rida funkar bäst för mig. Dels kommer han inte lika långt in och dels får jag bestämma takten själv :) Sen finns det ju mycket annat man kan göra oxå. Jag och min sambo har till exempel börjat ligga i sängen och krama om varandra en stund varje dag. Det är supermysigt. Hoppas ni hittar en lösning som funkar för er båda. Det är tråkigt när den ena är jättesugen och den andra inte. Lycka till! :)

  PS. man kan få små blödningar efter sex. Det har jag fått och det är helt ofarligt. Beror bara på att man har mer blod och känsligare blodkärl under graviditeten.

 • 5

  Elvine

  2 Elvine

  Jag har typ samma problem! har inte haft sex på typ 4-5 veckor och jag vet att min sambo har slutat försöka.. Men jag har liksom inte lust, jag är trött känner mig inte så fräsch och har alla möjliga ursäkter..

 • 6

  keeya

  5 keeya

   Som de har skrivit tidigare här så är det absolut ingen fara att ha sex. Sen kanske man inte alltid har lust och det är normalt. Man kan känna sig osexig, för tankspridd osv. Men sex behöver inte alltid betyda samlag. Man kan ha mysigt annars också, som att gosa, mysa och tillfredställa varandra på andra sätt. :) Jag orkar inte alltid ha samlag men vi försöker tänka på varandra ändå och gosar istället. Trevlig valborg! Kram

 • Du behöver inte oroa dig för bebisen när ni har sex, den ligger jättebra skyddad! Däremot kan det vara lite si och sådär med sexlusten, jag hade mycket sveda och var öm i mitten och graviditeten då var det inte så bekvämt med sex, tyckte lite synd om pojkvännen men så länge man pratar om det så man båda vet varför och hur det känns så brukar det inte vara någon fara.

  Jag har istället fått tillbaka sexlusten nu lite senare ungefär efter vecka 28. (är i vecka 31 nu) Se till att prata med varandra bra och mys på andra sätt om det inte känns bra.

  Lycka till!

 • 8

  GladTjej

  0 GladTjej

  Tack så jätte mycket för alla fina svar :)